Barion Pixel

Ismerd meg Barnát és családját, a hazai barnamedvéket, akik bemutatják neked környezetünk változását és a káros emberi tevékenységek negatív hatásait.

A FIKSZ (Fiatal Környezetvédők Szakmai Egyesülete) 2018-ban készült kiadványa nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket és a pedagógusokat is megszólítja.

Milyen korú gyerekeknek szól?

Ez a 28 oldalas foglalkoztató óvodásoknak és kisiskolásoknak készült. A folytatólagos mese mellett színezők, ügyességi feladatok, zöld tippek, találós kérdések és csoportos munkák várják a gyerekeket, de a téma teljes feldolgozásához jól jön egy felnőtt segítsége.

Környezettudatosságra nevel

A mese és a hozzá kapcsolódó feladatok lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek egy kalandos felfedezésen keresztül megismerkedjenek:

  • a szelektív hulladékgyűjtés és
  • vizeink tisztaságának fontosságával,
  • a klímaváltozás hatásaival, vagy éppen
  • a tudatos vásárlás és
  • a komposztálás praktikáival.

Ezek mellett találtok még a füzetben naptár készítéshez ötletet, jeles zöld napok gyűjteményét, 20 tuti zöld tippet szülőknek és sok más érdekességet.

Ebben különleges

A kis füzet nemcsak tartalmában, de megjelenésében is zöld. A 28 oldalas színes kiadvány fenntartható erdőgazdálkodásból származó papírra (FSC), karbonsemleges nyomtatási eljárással készült.

És ami a legjobb: ha nem tudod eredetiben beszerezni, akkor is ingyenesen elérheted online:

Hangolódj rá

Mutatok pár kedvenc oldalt a füzetből, hogy te is lásd, milyen jól el lehet merülni egy-egy oldal tanulmányozásában:

Itt éppen a szemét és a hulladék közötti különbségről tanulhattok.

Ezen az oldalon a komposztáló varázskas titkát ismerhetitek meg.

Fedezd fel

Most már látod, mire számíthatsz, ha letöltöd a BOCS! foglalkoztató füzetet. Itt a lehetőség, hogy a szabadidőtökben egy érdekes mese és sok játékos feladat segítségével tanuljatok környezetünk védelméről.