Barion Pixel

Ez a pályázat már lejárt.

Biztos hallottál már róla, hogy az Európai Unió 2050-re kontinensünket karbonsemlegessé szeretné tenni. Ehhez nagyon fontos a „kibocsátásmentes közlekedés” elterjedése. Segíts te is alkotásoddal népszerűsíteni a klímabarát közlekedési megoldásokat!

Ki pályázhat?

A felhívásra 6 korosztályban várják a kreatív alkotásokat:

Egyéni korosztályok:

1. óvodás
2. általános iskola, 1-2. osztályos
3. általános iskola, 3-4. osztályos
4. általános iskola, 5-8. osztályos
5. középiskolás
6. felnőtt

Mivel lehet pályázni?

A beküldendő pályázati anyagok bemutathatnak valós vagy elképzelt zéró és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat a városias környezetben. Ábrázolhatják azt, hogy személyes döntéseink hogyan segíthetik elő vagy gátolhatják meg természetes és épített környezetünk védelmét és a saját egészségünk megőrzését. A pályázati alkotások megmutathatják azt, hogy a településeken belül rövidebb-hosszabb távolságokat nap, mint nap meg lehet tenni egyéni autóhasználatot mellőzve, egyéb közlekedési módok igénybe vételével, akár sétálva vagy kerékpározva is. A művek felhívhatják a figyelmet a mindennapi mozgás környezetünkre és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásaira, pozitív élettani következményekre.

Alkotói kategóriák:

A. rajz
B. szabadon választott, kreatív alkotás
C. fotó

Ha rajzolsz, csak egy művel indulhatsz, ez készülhet ceruza, zsírkréta, filctoll, grafit, pasztell, festék alapú anyagok használatával.

A szabadon választott kategóriába nevezz, ha például fa, papír, műanyag, ragasztóanyag stb. felhasználásával alkotsz.

A fotó kategóriába maximum 3 digitális, JPG formátumú képet küldhetsz be.

Milyen díjakkal jutalmazzák a legjobbakat?

Minden nevezési kategóriában külön díjazzák az alábbi csoportok legjobbjait:

a) óvodás korcsoport
b) iskolás korcsoport
c) felnőtt korcsoport
d) családi alkotások

A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzák. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak találnak majd gazdára.

Meddig várják a pályázatokat?

A pályázatok, feltöltési és beadási: határideje 2020. október 20.

Hangolódj rá

Ha tetszik a pályázat témája és szeretnéd letölteni a részletes pályázati kiírást, csak kattints a képre:

Vágj bele

Ha elkészült az alkotásod, a digitalizált rajzokat, fotókat és kreatív alkotásokról készült felvételeket az elérhetőségeidet tartalmazó adatlappal együtt a KTI Közlekedéstudományi Intézet weboldalán lehet elektronikusan beadni EZEN A PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSE linken.