Barion Pixel

Április 22-én ismét Föld Napja!

Egy nap, amikor újra lehetőség van arra, hogy tanuljunk és beszéljünk környezetünk védelméről.

Az esemény idei kiemelt témája:

ÁLLÍTSUK HELYRE FÖLDÜNK EGYENSÚLYÁT!

Ennek érdekében idén az earthday.org és partnerszervezetei háromnapos online globális klímacsúcsot szerveznek, megelőzve a világ vezetőinek rendezendő online klímacsúcsot. Az események a gyermekek környezeti nevelését is központi feladatnak tekintik.

Ezt jelzi, hogy április 20-án négyórás globális ifjúsági online klímacsúcs nyitja az eseménysort fiatal klímaaktivistákkal, köztük Greta Thunberggel. A következő napi eseményt pedig az Education International vezeti a klímatantárgy és oktatás szükségességéről és az oktatók kulcsfontosságú szerepéről az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Hogyan ünnepelhetitek otthon a gyerekekkel a Föld Napját?

Például a bolygónkról és annak védelméről szóló mesékkel. 🙂 Ehhez itt egy kis segítség – három meseajánlat:

A Föld bolygó mesél a gyerekeknek – 1. rész – GLÓBI BEMUTATKOZIK

 

Ezt a részletet Pászti Amina Glóbi kalandjai c. mesekönyvében találod. Glóbi csatornáján több fejezetet is megtalálsz a mesekönyvből.

Lola meséi – Kukasziget és palackpulcsi

Ebben a mesében Lola értelmezi a környezetet…. és eljut a szelektív szemétgyűjtésig. Például, hogy a hulladék nem a hulla többes száma. Megtudjuk, hogy miként lesz a pillepalackból pulóver.

Berta Kati: A Föld meséje

Inkább játékot vagy könyvet keresel?

Ugye tudod, hogy itt a webáruházban csupa érdekes környezetvédelmi témájú játék és mesekönyv vár? Ismerd meg a kínálatot és válogass kedvedre: