Barion Pixel

Újra csatlakozhatsz egy világméretű kampányhoz! A WWF Föld Órája egy nemzetközi önkéntes kezdeményezés, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra hívja fel a figyelmet.

Ez a világnap célja

Az akció keretében a szervezők arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy legalább ebben az egy órában világszerte kapcsolják le a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Minden év márciusának utolsó szombatján kerül megrendezésre ez a nemzetközi esemény, mely 2007-ben Ausztráliából indult. Idén sem marad el a nagy nemzetközi elsötétülés.

“Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!”

Így szól az idei Föld órája jelmondata arra utalva, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

A képre kattintva a WWF honlapján regisztrálhatod magánszemélyként is a saját akciódat:

Ez az 1 óra is számít

  • Ha az egész világ lekapcsolna 1 órára, a megspórolt energiát felhasználva 88 ezerszer beutazhatnánk Magyarország teljes vasúthálózatát egy motorvonaton.
  • Ha az egész világ lekapcsolna 1 órára, annyi energiát spórolnánk, amelyből egy magyar háztartás 500.000 évig elélne.
  • Ha az egész világ lekapcsolna 1 órára, annyi energiát spórolnánk, amely fedezné hazánk 2 heti energiaszükségletét.

A Föld Órája alkalmából beszélgessetek az energiatakarékosságról. Ez a lámpa-párosító online memóriajáték is elindíthatja a csevegést:

Játékot keresel?

    Válogass a webáruház környezetvédelmi témájú játékai között. A Föld Órájához kapcsolódva játékosan tanulhattok a fenntartható tettekről az Eco Game társasjáték és a Környezettudatos viselkedést bemutató párosító játék segítségével: