Barion Pixel

Ismerkedj meg 80 hazai madárfajunkkal egy izgalmas játék közben, ahol ki kell találnod a legjobb stratégiát arra, hogyan tudsz újabb és újabb fészkeket elfoglalni a madaraiddal.

Egy játék, ami kicsi és praktikus, közben pedig ott van benne a hazai madárvilág teljes tudománya. Ha szereted, amikor egy társasjátékban gondolkodnod kell, de néha a szerencsére is szükséged van a sikerhez, akkor a mYnest Fészekfoglaló a kedvenced lesz.

Mi a játék lényege?

A játék célja, hogy a játékosok a 4 különböző élőhelyüket madarakkal telepítsék be úgy, hogy közben minél magasabb pontszámot érjenek el. A játéknak akkor van vége, ha valamelyik játékos minden élőhelyét betelepítette, azaz betelt a pontszámító táblázat mind a 12 rubrikája. Minden élőhelyre 3-3 madarat kell a játékosoknak betelepíteni.

A játék körökre van osztva, a körökben a játékosok lehelyezik a madárkártyáikat, és így megpróbálnak “fészket foglalni” egy-egy élőhelyen. A “fészekfoglalás” akkor sikeres, ha vagy egyedül van a játékos madara egy élőhelyen, vagy az ő madarának van a legtöbb tojása. Egy élőhelyet körönként csak 1 madár tud “elfoglalni”!

A játék menetét esemény kártyák befolyásolják hátoldaluk színétől függően: a piros színű (felfelé nyíl) jelűek a kör elején, a kék színű (lefelé nyíl) jelűek a kör végén kelnek életre.

Ezen a képen láthatod, hogyan kell előkészülni a játékhoz. Ha pedig a képre kattintasz, eléred a részletes, letölthető játékszabályt is.

Kiknek szól?

A társasjátékot 2-4 játékosnak ajánlják. A játék iskolásoknak készült, 6 éves kortól már bátran belekezdhettek a játékba.

Nézd meg, hogyan kell játszani:

 

Környezettudatosságra tanít

A gyerekekkel játék közben alaposan megismerhetitek 80 hazai madárfajunk életét:

  • A képek a valósághoz hűen ábrázolják a madarakat, így érdemes alaposan megfigyelni a rajzokat.
  • A kártyákról megtudjátok, átlagosan hány tojást rak a madár.
  • A faj jellemző élőhelyét is látod minden kártyán.
  • Ha telefon is van a kezedben, az egyedi QR kódok segítségével eljuthatsz a madarat még részletesebben bemutató weboldalra. Sőt, onnan tovább kalauzolnak az MME honlapjára, ahol még több ismeretet szerezhetsz a kártyán megismert fajról.
  • Az eseménykártyák megmutatják, mi minden befolyásolhatja a madarak életét. A kártyákat részletesen bemutató oldalon megtudhatod, hogy mi a teendő, ha fiókát találsz, vagy hogy milyen madárbarát tennivalók vannak tavasszal, nyáron, ősszel és télen. Továbbá sok-sok érdekességet olvashatsz a természeti események hatásairól (pl.: áradás, erdőtűz), és más olyan dolgokról, amelyek a madarak életére befolyással vannak (pl.: macskák, párkány-szögek).

Biztos lehetsz benne, hogy a gyerekek megtalálják a kedvenceiket, és mindig lesz egy következő kérdésük a madarakkal kapcsolatban. 😀

 

Ezeket a madarakat találod a kártyákon:

Fekete rigó, Sárga billegető, Búbos pacsirta, Feketeszárnyú székicsér, Mezei poszáta, Mezei pacsirta, Szikipacsirta, Haris, Fogoly, Vörös vércse, Kék vércse, Hantmadár, Réti fülesbagoly, Kuvik, Túzok, Vetési varjú, Bíbic, Gatyás ölyv, Fürj, Réti pityer, Fekete gólya, Csonttollú, Szajkó, Héja, Kabasólyom, Meggyvágó, Közép fakopáncs, Fehérhátú fakopáncs, Örvös légykapó, Barna kánya, Hegyi fakusz, Erdei pityer, Erdei pinty, Erdei pacsirta, Erdei fülesbagoly, Erdei szalonka, Erdei szürkebegy, Kék galamb, Macskabagoly, Mezei veréb, Csilpcsalpfüzike, Vízirigó, Császármadár, Barátcinege, Törpevízicsibe, Kis vízicsibe, Pettyes vízicsibe, Bütykös ásólúd, Halcsontfarkú réce, Böjti réce, Barátréce, Kékcsőrű réce, Álarcos réce, Cigányréce, Bütykös hattyú, Énekes hattyú, Kis hattyú, Füles vöcsök, Kis vöcsök, Feketenyakú vöcsök, Dankasirály, Vízityúk, Csigaforgató, Házi rozsdafarkú, Csicsörke, Őszapó, Örvös galamb, Parlagi galamb, Szarka, Csuszka, Csóka, Tengelic, Házi veréb, Dolmányos varjú, Fehér gólya, Barázdabillegető, Fehérkarmú vércse, Balkáni gerle, Kék cinege, Fülemüle

Ilyen egy madárkártya:

 

Ebben különleges a játék

A játékszabályt a gyerekek is könnyen megértik, gyorsan belerázódnak a játék menetébe.

Különböző stratégiákat választhatsz a játékban (lehet a célod a sok kis értékű vagy a kevés nagy értékű kártya gyűjtése is), és a kártyák értékeinek vizsgálata közben könnyű megjegyezni a faj jellemzőit.

Az események megtanítanak arra, hogy milyen apró dolgok is hatással lehetnek a madarak életére.

A mYnest játékok célja, hogy a gyerekek élménycentrikus módon ismerjék és szeressék meg az élővilágot, ezen belül is kiemelten a madárvilágot. A játékok elkészítésénél külön figyelmet fordítottak arra, hogy az internet nyújtotta interaktivitást és információgazdagságot is a játékos ismeretszerzés eszközeként használhassuk fel.

Maga a játék is igen környezettudatos: a kártyák papírból vannak. A csomagot védő kis műanyag tasak szelektálható.

Hol juthatsz hozzá?

Ez a játék annyira ötletes és nagyszerű, hogy itt, a Webáruházban is megvásárolhatod. ❤️