Barion Pixel

Ismerkedj meg 13 hazai madárfajunkkal egy csodásan illusztrált kártyajáték közben.

A gyerekek szeretik ugyanazokat a játékokat újra és újra játszani. Ezért ha környezettudatosságra, a természet ismeretére és tiszteletére szeretnéd nevelni a gyerkőcöket, jól jön egy olyan megoldás, amiben egy hagyományos kártyajáték kap új köntöst. Vagy inkább új szárnyakat. 🙂

Ilyen játék a mYnest Fekete gólya kártyája is.

Mi a játék lényege?

Az ovisoknak készült kártya a névadó Fekete Péter játék szabályai szerint játszható, csak itt éppen a Fekete Gólya az egyedüli páratlan a pakliban.

Kezdéskor a kártyákat jól keverjétek össze, és a játékosok között egyenlően osszátok szét. Ha valamelyik játékos a kiosztott lapjai között két azonos madárkártyát talál, akkor azt párként rakja az asztalra. Ezután megkezdődik a „húzás“: akinek a legtöbb kártya maradt a kezében, attól a bal oldali szomszédja egy lapot húz, tőle pedig a következő, és így tovább. Ha valakinek a húzott lappal azonos kártya a kezében van, akkor a párt rakja az asztalra. Ezt folytassátok addig, amíg az egyik játékosnál egyedül a „Fekete Gólya“ kártya marad a kezében. Ő lesz, az egyébként ritka és védett Fekete Gólya, akinek az előzetesen megbeszélt feladatot kell elvégeznie, például szárnycsapdosva körbeszaladni a szobában.

Ha kiveszitek a pakliból a Fekete gólyát, akkor egyszerű memóriaként is játszhattok a paklival.

Kiknek szól?

A kártyával 2-4 játékos játszhat kényelmesen. Ha ennél többen vagytok, kevés kártya jut egy-egy játékosnak és hamar véget ér egy menet. A játék ovisoknak készült, 3 éves kortól már bátran belekezdhettek a játékba.

Környezettudatosságra tanít

A gyerekekkel játék közben megismerkedtek 13 hazai madárfajunkkal:

  • A képek a valósághoz hűen ábrázolják a madarakat, így érdemes alaposan megfigyelni a rajzokat.
  • Ezeket a fajokat ismerhetitek meg: böjti réce, bütykös hattyú, dankasirály, erdei fülesbagoly, fekete gólya, kék cinege, meggyvágó, mezei pacsirta, őszapó, szajkó, tengelic, túzok, vörös vércse.
  • A kártyákról megtudjátok, átlagosan hány tojást rak a madár.
  • A faj jellemző élőhelyét is látod minden kártyán.
  • Ha telefon is van a kezedben, az egyedi QR kódos segítségével eljuthatsz a madarat még részletesebben bemutató weboldalra.

Biztos lehetsz benne, hogy a gyerekek megtalálják a kedvenceiket, és mindig lesz egy következő kérdésük a madarakkal kapcsolatban. 😀

A madárcsapat:

 

Ebben különleges

A játékszabály egyszerű, és jól felismerhető, megkülönböztethető kártyapárok vannak a pakliban. A mYnest játékok célja, hogy a gyerekek élménycentrikus módon ismerjék és szeressék meg az élővilágot, ezen belül is kiemelten a madárvilágot. A játékok elkészítésénél külön figyelmet fordítottak arra, hogy az internet nyújtotta interaktivitást és információgazdagságot is a játékos ismeretszerzés eszközeként használhassuk fel.

Maga a játék is igen környezettudatos: a kártyák papírból vannak, a tárolózsák textilből. A kártyákat védő kis műanyag tasak szelektálható. 

Hol juthatsz hozzá?

Ez a játék annyira egyszerű és nagyszerű, hogy itt, a Webáruházban is megvásárolhatod. ❤️