Barion Pixel

Ez a pályázat már lejárt.

Neked mi jut eszedbe a hegyekről, völgyekről, a természetes táj szépségéről? Fogalmazd meg gondolataidat vagy készíts fotót a témában és indulj ezen a pályázaton!

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület kreatív irodalmi alkotásra és fényképezésre ösztönzi a fiatalokat.

Miről szól a pályázat?

A kiíró szervezet a természeti környezet szépségére és védelmére szeretné felhívni a figyelmet. A téma ezen belül szabadon választott, kötődhet az állat- és növényvilághoz, a különböző tájakhoz, de szólhat ember és természet kapcsolatáról is.

Ki pályázhat?

A pályázatra hazai és határon túli általános iskolás és középiskolás diákok alkotásait várják.

Mivel lehet pályázni?

A „Hegyek hátán, völgyek ölén” pályázatra többféle irodalmi kategóriában lehet nevezni, ehhez kapcsolódva pedig egy fotópályázatra is várják az alkotásokat.

Az irodalmi pályázat kategóriái

  • 6-9 éves korosztály vers // mese
  • 10-14 éves korosztály vers // próza // mese
  • 15-19 éves korosztály vers // próza // mese

Versnél legfeljebb (versciklus esetében versenként) 48 verssoros, próza és mese esetében legfeljebb 3 oldalas lehet a mű.

A pályázat részletes kiírását innen tudod letölteni.

A fotópályázat lehetséges témái

  • állatvilág
  • növényvilág
  • tájak
  • az ember és a természet kapcsolata

A pályázat minden további feltételét megtalálod ezen az oldalon.

Szerezz ihletet

Nem tudod, milyen formában fogalmazd meg a gondolataidat? 2020-ban „Az erdő álma” címmel zajlott az egyesület hagyományos természetvédelmi-irodalmi pályázata. A képre kattintva elolvashatod a tavalyi év nyertes irodalmi alkotásait.

Milyen díjakkal jutalmazzák a legjobbakat?

A természetvédelmi-irodalmi pályázatra beérkezett műveket nyolc kategóriában ismert szakemberekből álló zsűri bírálja el. Minden kategória első hat helyezettje értékes jutalomban részesül és a helyezett pályaművek megjelennek az ez alkalomra kiadott könyvben is.

A fotópályázatra érkezett műveket a zsűri három korcsoportban bírálja el. Minden korcsoport legjobbja meghívást kap az ünnepélyes díjátadóra, ahol értékes jutalomban részesül. A helyezett pályaművek megjelennek a prózaíró pályázat legjobbjaival közösen, az ez alkalomra kiadott könyvben.

Meddig várják a pályázatokat?

A természetvédelmi-irodalmi pályázatra a beküldési határidő: 2021. április 16.

A fotópályázat beküldési határideje: 2021. május 16.

Ha szívesen indulnál ezen a kreatív versenyen, a kiíró szervezet honlapján minden fontos információt megtalálsz.