Barion Pixel

Ez a pályázat már lejárt.

Idén XI. alkalommal hirdeti meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság  a nagy népszerűségnek örvendő „Túzok Tusa” természetismereti vetélkedőt

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság versenye ebben az esztendőben is a hagyományoknak megfelelően két fordulóból áll.

Miről szól a vetélkedő?

A kiíró szervezet a versenyen részt vevő fiatalok figyelmét aktivitásra ösztönző, egy kis kutatást, ismeretszerzést kívánó feladatokkal hívja fel a természet megóvására, a környezetvédelem fontos területeire, különös tekintettel az állatvilág védelmére.

Ki nevezhet?

A versenyre az általános iskolák 5-8. osztályaiban tanuló 3 fős csapatok jelentkezését várják.

Egy iskolából, osztályból akár több csapat is nevezhet. Sőt, iskolán kívüli (például szülők, szakkörök stb. által koordinált) csapatok is szerveződhetnek.

Hogyan zajlik a vetélkedő?

A verseny két fordulós.

1. forduló: Ez egy levelező forduló, amit egy feladatlap kitöltésével és az ott megadott kreatív feladatok kidolgozásával és beküldésével lehet teljesíteni.

2. forduló: Ez egy játékos, terepi gyakorlati forduló, ide már a legjobb csapatok kerülnek be, akik április 22-én, Szarvason a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban mérik össze tudásukat.

  Az 1. forduló feladata

  A levelező forduló feladatai már elérhetőek a kiíró honlapján. A képre kattintva megnyílik a feladatsor.

  A levelező forduló feladatainak beküldési határideje: 2020. április 1. (csütörtök)

  Ezt követően a levelező forduló eredményhirdetése a www.kmnp.hu honlapon jelenik meg 2020. április 8-án, ekkor értesítik a döntőbe jutott csapatokat is.

  A 2. forduló

  A döntő személyes részvétellel zajlik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban (Szarvas, Anna-liget 1.) 2020. április 22-én.

  Milyen díjakkal jutalmazzák a legjobbakat?

  Minden döntős helyezett, de különösen a legjobbak, értékes nemzeti parki tárgyi és egyéb nyereményekben részesülnek.

  Meddig várják a nevezést?

  Az 1. forduló kitöltött feladatlapjait és a mellékleteket levélben vagy e-mail-ben (korosvolgy@kmnp.hu) várják a megadott határidőig.

  A borítékra és az e-mail tárgymezőjébe feltétlenül fel kell tüntetni: „Túzok Tusa 2021”.

  A levelező forduló feladatainak beküldési határideje: 2020. április 1.

  Összeállt a csapat? Ismerd meg a verseny részleteit a kiíró szervezet honlapján.