Barion Pixel

Hallottál már a fenntarthatóságról? Most a te versed is várják ebben a témában. 

Indulj a Kultúrpart pályázatán, amit az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrummal (IGYIC) és a Magyar Versmondók Egyesületével együttműködésben hirdettek meg.

Miről szól a pályázat?

A fenntarthatóság a jövőnk kulcsa! Ezért minden formában segítenünk kell ezt a folyamatot. Akár egy vers is felhívhatja az emberek figyelmét környezetünk védelmére, hogy együtt vigyázzunk a bolygóra, mert közel és távol ez az egyetlen hely, ahol élhetünk!

Ki pályázhat?

A pályázatra bárki pályázhat, aki nem töltötte be a 18-at. Az alábbi korcsoportokban díjazzák az alkotásokat:

  • 3-6 éves
  • 6-9 éves
  • 10-12 éves
  • 12-15 éves
  • 15-18 éves

Mivel lehet pályázni?

A versed bármiről szólhat, ami kapcsolatban van a világot uraló, pusztító vagy építő erőkkel, a környezetvédelemmel, az emberekkel, a családdal… 

Az elkészült verseket a vers@kulturpart.hu címre várják a szervezők. Leveledben azt is írd meg, hogy hány éves vagy és pár sorban be is mutatkozhatsz. 

Rövid összefoglaló a versenyről:

 

Kiket díjaznak?

A beérkezett verseket 6 fős zsűri (csupa ismert irodalmi szakember) értékeli, ők választják ki a korosztályok legjobb költeményeit.

A nyertes verseket Gryllus Dániel megzenésíti, ezen felül pedig lesznek tárgynyeremények, játékok és könyvek is. És a szervezők további élmény nyereménnyel is készülnek.

Meddig várják a pályázatokat?

A pályázatok beadási határideje az idei gyermeknap: 2021. május 30.

Ha szívesen indulnál a pályázaton, itt találod a részletes pályázati kiírást.