Barion Pixel

Te is úgy érzed, hogy az elmúlt évben a világjárvány miatti bezártságunk miatt bolygónk kicsit fellélegezhetett? Mutasd be kreatívan ezt a pozitív hatást!

A Zöldebb lett a Föld! című pályázatra ebben a témában várnak alkotásokat a kiírók.

Miről szól a pályázat?

A pandémia sok negatív hatása mellett egy jó következménye is van az emberek bezártságának. Kevesebbet utazunk és vásárolunk, otthon kertészkedünk vagy éppen jobban odafigyelünk a dolgok újrahasználatára, és újrahasznosítására. A termelés, a fogyasztás és a közlekedés visszafogottsága miatt az elmúlt évben csökkent az emberiség széndioxid kibocsájtása, ezzel párhuzamosan pedig a kertészkedésnek és az egyre terjedő fásítási programoknak köszönhetően nagyobb lett a Föld zöld területe is!

Te mivel járultál hozzá ehhez a folyamathoz? Alkoss és pályázz!

Ki pályázhat?

A pályázatra az alábbi négy korcsoport munkáit várják:

  • óvodások (3-6 évesek)
  • kisiskolások (6-10 évesek)
  • felső tagozatosok (10-14 évesek)
  • középiskolások (14.18 évesek)

Mivel lehet pályázni?

Alkotásod bármilyen technikával készülhet, a szervezők szabad kezet adnak a forma kiválasztásában. Lerajzolhatod, megfestheted, de akár készülhet agyagszobor vagy valamilyen alkotás hulladékokból. Légy kreatív!

Egy pályázó legfeljebb két pályaművel nevezhet.

Az elkészült pályamunkákról egy nagy felbontású fotót (.jpg formátumban) kell készíteni, és azt kell beküldeni a kitöltött adatvédelmi nyilatkozattal együtt elektronikus úton a foldnapja@hirosagora.hu címre.

Kiket díjaznak?

Minden kategóriában díjazzák a legjobbakat. A nyereményeket egészen a pályázat lezárásáig gyűjtik a szervezők zöld partnereiktől.

Meddig várják a pályázatokat?

A pályázatok beadási határideje a Méhek Világnapja: 2021. május 20.

Eredményhirdetés a Környezetvédelmi Világnapon: 2021. június 5. 

Ha szívesen indulnál a pályázaton, itt találod a részletes pályázati kiírást.