Barion Pixel

Egy izgalmas hazai történet és hozzá érdekes feladatok – ezt köszönhetjük az Őrségi Nemzeti Park felkérésére a Termeszetfilm.hu Egyesületnek.

A tíz részes „Pataklakók kalandjai” című filmsorozat a “WeCon – Vizes élőhelyek ökológiai hálózatának fejlesztése az osztrák-magyar határrégióban” projekt során, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság megbízásából készült. 

Kiknek?

A két éven át készült tíz részből végül hetvenperces egész estés filmmé varázsolt történet gyerekek és felnőttek számára is érdekes világot mutat be. 

Erről szól

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két tegzeslárva. Egy patakban születtek, onnan egy akváriumba kerültek, aztán megszöktek. Hogy mi történt velük odakint a nagyvilágban az őrségi kis pataktól a Rába folyóig? Milyen barátokkal, parányokkal és falánk óriásokkal hozta őket össze a sodrás a patak mélyén? Hogy segítette őket tűzön és vízen át Papó és unokája, a kíváncsi Lili? Elmeséli nektek Pozdorján és Gamandor, a két nagy kalandor!

Mi mindent tanulhatsz a történetből?

A látványos és izgalmas, fordulatos film élő szereplőkkel mutatja be nekünk a makro- és mikroszkopikus vízi és vízparti élővilágot. A drámai, de humoros megközelítés szimpatikussá teszi a vizek élővilágát, érdekes ismereteket szerzünk erről a világról, és a hősök ezáltal a nézőket is ösztönzik a természet védelmére.

 

Nézd meg a filmajánlót

Kedvet kaptál a sorozathoz? Itt  találod az összes részt:

1. rész – Két tegzes egy üvegben

2. rész – A sárga tengeralattjáró

3. rész – Az özönvíz

4. rész – Találkozás a vérszívókkal

5. rész – És mégis mozog a Föld

6. rész – Te jó ég, hová kerültem

7. rész – A vízen kívüliek építményei

8. rész – Szőrös szörnyek

9. rész – Icipici parányparti

10. rész – Repülünk, de most már tényleg

Fedezd fel a vizek világát

A projekt keretében a filmsorozathoz kapcsolódóan általános iskolások számára 10 interaktív digitális foglalkoztató tananyag is készült, amely a filmben felbukkanó élőlényekkel és jelenségekkel kapcsolatos ismeretek elmélyítését szolgálja.

Keresd fel a Pataklakók digitális foglalkoztató füzetek honlapját, ahol pedagógusok segítségével vagy akár önállóan a gyerekek játékosan, de részletesen foglalkozhatnak a vizek és vízpartok élővilágával.

Az okostáblával kompatibilis online oktatási modulok egy-egy része 45 perces tanóra alatt teljesíthető.

A játékok ingyenesen és regisztráció nélkül online használhatók.