Barion Pixel

Kísérd el a Csatornarobotot tisztító útjára és segíts neki a takarításban! Tanulj játékosan a helyes és környezettudatos csatornahasználatról, miközben a zsírszörnyek ellen küzdesz.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Csatornarobot online játékában ügyességi pályák és kvízkérdések várnak.

Miről szól a játék?

A játék célja a helyes csatornahasználat megismerése. Az egyre jobban elterjedő háztartási törlőkendők nem megfelelő hulladékkezelése nem csak hazánkban, de egész Európában egyre nagyobb probléma. A játék felhívja a gyerekek és felnőttek figyelmét a törlőkendők és egyéb háztartási hulladékok hatását a szennyvízcsatornákra, és a csatornahálózatban képződő zsírakadályok által okozott károkra.

Egyénileg is sokat tehetünk azért, hogy a szennyvízhálózat megfelelően működjön, és csak az odavaló dolgok utazzannak a csatornában.

Környezettudatosságra nevel

A játék célja a szennyvízcsatorna megtisztítása és a zsírszörnyek felszámolása.

A játék során…

  • össze kell gyűjtened a szennyvízcsatornában található szennyeződéseket a csatornarobot segítségével és a pályák végén meg kell küzdened a zsírszörnyekkel,
  • válaszolnod kell a pályák között található kvízkérdésekre. Ezekből számos érdekes dolgot megtudhatsz a szennyvízkezelésről és a környezetvédelemről.

Összesen 10 kvízkérdés és 10 pálya vár a játékban, úgyhogy nem lesz hiány a kihívásokból.

    Kattints a képre és indulhat a felfedezés:

    Ismerd meg az egyszerű szabályt

    WC-papíron és hagyományos papír zsebkendőn kívül ne dobj a WC-be és ne engedj le a lefolyókon keresztül semmilyen más háztartási hulladékot! A háztartási hulladéknak a szemetesvödörben a helye! Ha ezt sikerül betartanod, máris többet tettél a csatornarendszerért és a környezetért, mint gondolnád.