Barion Pixel

Ismerd meg Magyarország vadvizeinek történetét a kis-balatoni vadon gazdag mocsárvilágától az Aggteleki Nemzeti Park párás, érintetlen erdőségein át a Hévízi-tó víz alatti dzsungeléig.

A WWF Magyarország ajánlásával került a mozikba 2021. júniusában ez az új magyar természetfilm, amit most már online ingyenesen is megnézhettek.  

Kiknek?

Az egész család élvezni fogja a 9 hónapon át, 27 helyszínen forgatott filmet, amely a hazai tájak eddig ismeretlen arcát mutatja be. 

Erről szól

„Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők mellett maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel, és az emberi tevékenységgel. Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez a film Magyarország vadvizeinek története…” – így szól a film ajánlója.

Mi mindent tanulhatsz a történetből?

A közelről apró sárkánynak tűnő foltos szalamandrák, a nádi farkasnak is nevezett aranysakálok, a rejtőzködő vidrák és „sétáló” harcsák világa mellett olyan speciális élőhelyek is megelevenednek a vásznon, mint a szélvédett öblök burjánzó madárvilága, vagy a lassan csordogáló hegyi patakok különleges mikrovilága. Fény derül arra is, hogy milyen változásokkal kell ma szembenézniük az itt élő állatoknak a túléléshez, mekkora veszélyt jelentenek a betolakodó fajok az őshonos élővilágra, és hogyan nézhetett ki a Kárpát-medence több millió évvel ezelőtt.

Kattints és már indulhat is a film

Egy kis segítség, ha most csak egy kis részletet szeretnél megnézni

JELENETVÁLASZTÁS

0:00 – Főcím 0:57 – Az Egerszalóki Sódomb 2:30 – Városligeti sirályok 7:25 – Hévíz 9:59 – Invazív fajok 11:59 – Távol-keleti jövevények 13:30 – Élet és halál a Kis-Balaton 25:03 – Megérkezik a tél 27:40 – Az aranysakál 32:21 – Busó 35:11 – Karapancsa 37:08 – Vöcsöknász 39:14 – A mocsaras puszták óriásai 40:45 – Halászó vidra 43:06 – A patakok mikrovilága 48:07 – A foltos szalamandra 52:40 – Trópusi Magyarország 1:03:01 – Élő kövületek 1:06:05 – Sétáló harcsa 1:09:13 – Epilógus 1:10:03 – Stáblista

Írta, rendezte és fényképezte: Fehér Zoltán
Rendezőasszisztens: Koszta Marcell
Gyártásvezető: Bácskai Bálint
Narrátor: Forgács Péter
Szakértők: Szabó MártonFarkas János
Producer: Fehér Zoltán