Barion Pixel

Gondoltad volna, hogy az ország bármely pontján találsz olyan tanösvényeket, amelyeket végigjárva a természetben töltött pár óra alatt hasznos ismereteket szerezhettek hazánk élővilágáról?

Mi is az a tanösvény?

A tanösvények olyan kijelölt, jelzéssel ellátott tematikus túraútvonalak, amelyen végigsétálva az egyes állomáshelyeken tájékoztató táblák és/vagy kiadványok segítségével ismerhetjük meg az adott terület természeti értékeit és kulturális örökségét.

Ezek a kijelölt útvonalak úgy készülnek, hogy önállóan, gyalogszerrel, hosszabb-rövidebb séta keretében fedezhessük fel a természetet. A hazai nemzeti parkok területén jelenleg 147 ilyen túraútvonalat találhatsz, amelyek mindegyike a nemzeti parkban, tájvédelmi körzetben vagy természetvédelmi területen vezet.

Válogass a hazai tanösvények között

Az egyes nemzeti parkok neve alatt lenyíló listában megtalálod az összes felfedezésre váró tanösvényt. Kattints a nevükre és tudj meg többet a túrákról:

 Járd be Kajlával az országot

Ismered Kajla kutyust, aki összegyűjtötte hazánk legizgalmasabb családbarát kirándulóhelyeit?

Vadregényes erdők, zöldellő mezők, fürge patakok, lomha folyók és ezernyi csodás érdekesség vár rátok az ország számos pontján, hogy megismerhessétek Magyarország állat- és növényvilágát.

Túraötletek kereséséhez és a túrák tervezéséhez Kajla saját weboldala is a segítségedre van. Egy interaktív térképen megtalálod az ország felfedezésre váró kirándulóhelyeit, és egy külön térképen a Kajla körök javasolt helyszíneit.

Ha ide kattintva ellátogatsz a KAJLA.HU oldalra, görgess le a térképig és az egyes tanösvények ikonjára kattintva nézd meg az ismertető videókat.

Ez például az egyik kedvenc tanösvényünk a Szalajka-völgyben, ahol szintén sok érdekességet megtudhatsz a helyi élővilágról: