Barion Pixel

Kapcsolódj egy kreatív alkotással az idei Európai Zöld Hét témájához – „Zéró szennyezés – az emberek egészségéért és a bolygónkért”. 

A világom környezetszennyezés nélkül – ezzel a címmel meghirdetett pályázatra európai fiatal művészek alkotásait várják a kiírók.

Miről szól a pályázat?

A szennyezés mindannyiunkat érint. Ugyanakkor főleg a fiatalabb generáció fog együtt élni annak a következményeivel, hogy ma hogyan bánunk a környezetünkkel. Ez a pályázat lehetőséget ad a fiatal generációnak arra, hogy hallassa a hangját és mutassák meg, ők hogyan látják a világ környezeti problémáit lokális és globális szinten. Az Európai Zöld Héthez kapcsolódva így olyan platformot kapnak, ahol elképzelhetik jövőbeni jobb világukat, egy szennyezésmentes világot, és mindezt a kreatív művészeten keresztül mutathatják meg.

Ki pályázhat?

A pályázatra 0-18 éves kor közötti fiatal művészek alkotásait várják.

Mivel lehet pályázni?

Alkotásoddal mutasd be, hogyan képzeled el a környezetszennyezés nélküli világot. Munkád különféle elemeket is lefedhet vagy egyetlen konkrét részre is összpontosíthat, például szennyeződésmentes levegő, víz, talaj, vagy naponta használt hétköznapi termékek.

A művészi technikát te határozod meg. Lehet rajz, festmény, kollázs vagy fénykép, illetve különféle technikák kombinációja is.

A pályaműveket digitális formában (JPG vagy PNG), és lehetőleg fekvő tájolással várják.

A beküldött pályaműveteket megoszthatod a Twitteren, a Facebookon vagy az Instagramon a #ZeroPollution hashtag használatával, és közben taggeld az EU Környezetvédelmi fiókjait is.  E-mailben is elküldheted a pályaműved ide: EU-ENV-social-media@ec.europe.eu

Mi a jutalom?

A beküldött műveket az Európai Zöld Héten mutatják be a közösségi médiában, az esemény weboldalán és/vagy a virtuális konferencián. Emellett a képeket felhasználhatják az Európai Bizottság nulla szennyezéssel kapcsolatos kommunikációs anyagaiban és azon is túl.

Meddig várják a pályázatokat?

A pályázatok beadási határideje: 2021. május 15. 18:00 óra

Ha szívesen indulnál a pályázaton, itt találod a részletes pályázati kiírást.