Barion Pixel

Kíváncsi vagy, hogyan lesz egy iskolás fiúból környezetvédő szuperhős? Doma elmeséli, hogyan válik egy hét alatt a titkos társaságuk az osztály zöld szervezetévé. 

Kinek, hogyan olvasd?

Gévia Csilla: Amíg megváltjuk a világot című mesekönyvét 6 éves kortól ajánlják a gyerekeknek. A Most én olvasok! sorozat  részeként megjelent kiadvány segítségével a gyerekek az önálló olvasást gyakorolhatják. A könyv nagy betűkkel, 7 közepesen hosszú fejezettel és kedves, színes rajzokkal ösztönzi a kisiskolásokat az olvasásra.

Környezettudatosságra tanít

A mesekönyvben az író folytatja az „Amíg utazunk” sorozatban már megismert és megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit. Most az iskolai Föld Hete apropóján leshetünk be egy igazi ökoiskola programjaiba. Megtudjuk, milyen érdekes eseményekkel lehet a gyerekeket a környezetvédelem felé fordítani. Az osztály két zöld szuperhőse: Doma és Álmos komolyan veszi a Föld megmentésének feladatát, és lelkesedésük a többieket is magával ragadja.

A történetben elmesélt 1 hét alatt az olvasók…

  • megismerik a legmodernebb környezetvédelmi megoldásokat
  • felfedezik a zöld jeles napok értékeit
  • megtudják, miért az EGYÜTT a környezetvédelem egyik kulcsszava
  • ötleteket kapnak arra, hogyan tudják ők maguk segíteni a környezetvédelmet
  • és megtudják, milyen egyszerű egy titkos társasággal a barátokat rávenni bolygónk védelmére.

Ebben különleges

A gyerekek egy hozzájuk hasonló korú fiú szájából hallják a történetet, így könnyen kialakul a „velem is megtörténhet” érzése. A könyben elmesélt programok akár a kis olvasó iskolájában is megvalósulnak, így a gyerekek gyorsan azonosulnak a  történettel és a szereplők zöld szemléletével.

Hangolódj rá

A könyv kedvesen illusztrált, színes oldalai segítik a könnyű olvasást és a történet átélését. Mutatok két részletet, hogy te is lásd, mire számíthatsz:

„Az igazgató néni minden évnyitón elmondja, hogy hány muskátlival lett gazdagabb a suli, és hány szelektív konténert kaptunk ajándékba. Mondjuk, az udvarunkon tényleg rengeteg fa áll, és a tanáraink is lelkes környezetvédők.”

 

„Bali bácsi szerint minden változást MAGUNKKAL kell kezdenünk. Nincs más út. Ezért aztán ma reggel elhatároztam, hogy ma én fogom összeszedni a legtöbb szemetet!”

Fogd a kezedbe

Az Amíg megváltjuk a világot egy kis méretű, színes, kemény táblás könyv. A betűméret kellemesen olvasható, a szöveg kellemesen tagolt, ezzel segítve a kisiskolások gyakorlását.

Lapozz bele

 

Szerintem…

… a történet kedves szereplői segítenek abban, hogy a gyerekek kortársaik példáját látva maguk is elinduljanak a környezetvédelem útján. Doma és barátai akár arra is ösztönözhetik a kis olvasókat, hogy ők is zöld szuperhősökké váljanak.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, most meg is vásárolhatod. 🙂