Barion Pixel

Földünk felszínének csaknem háromnegyedét víz borítja. Az itt lakó élőlényeket sajnos egyre több formában veszélyezteti az emberi környezetszennyezés. Ismerd meg a tengerek, óceánok világát és tudd meg, mit tehetünk a védelmükért. 

Kinek, hogyan olvasd?

Charlotte Milner: A vizek világa című könyve már 6 éves kortól bátran olvasható a gyerekeknek. Ez a fantasztikus színes és ízléses mesekönyv a korábban megjelent A méhek világa című könyv párja. Egy újabb igazi enciklopédia, aminek lapozgatásával a kicsik rengeteg dolgot megtudhatnak vizeink élővilágáról.

Minden dupla oldal egy-egy kisebb témát magyaráz meg, a gyerekek alaposan megismerik a tengerek élőlényeit és az óceánok varázslatos környezetét. Mivel ismeretterjesztő könyvről van szó, nem esti mesének való, inkább nappali közös olvasmánynak ajánlom, hogy jusson idő a rajzok tanulmányozására és az olvasottakkal kapcsolatos élmények megbeszélésére is.

Környezettudatosságra tanít

A szerző egyszerűen és érthetően mutatja be a tenger mélyén élők életét és a vizek többi élőlényre és az emberre gyakorolt hatásait.

Olvashattok arról, …

  • milyen jellemző táplálékláncok alakulnak ki
  • kik élnek a különböző tengeri zónákban
  • mit ad nekünk a tenger
  • milyen különleges lények élnek itt
  • milyen változatos tengeri élőhelyek vannak bolygónk különböző részein
  • milyen speciális közlekedési technikákat alkalmaznak az itt élők
  • milyen emberi tettek sodorják veszélybe a tengeri élőlényeket
  • mit tehetünk mi azért, hogy megvédjük ezt a csodás élővilágot

Ebben különleges

Ez a könyv tényleg mindent elmesél a tengeri életről. Felnőttként is élvezettel olvasható, miközben a gyerekek is megértik, miért olyan fontos törődnünk hatalmas vizeinkkel. Megdöbbentő adatokkal, érdekes tényekkel teli igazi tudásgyűjtemény.

Hangolódj rá

A könyv minden oldala fontos ismereteket ad az olvasónak, mindezt szemet gyönyörködtető stílusban. Mutatok két részletet, hogy te is lásd, mire számíthatsz:

„Több mint 33 ezer halfaj létezik. Habár majdnem mindnek van kopoltyúja, úszója és pikkelye, mégis nagyon különbüzőek.

„Amikor a planktonevő állatok lenyelik a műanyagot, az végül bekerül azoknak a húsevőknek a szervezetébe, akik megeszik a planktonevő halakat. Ez a folyamat a teljes táplálékláncot érinti.

Fogd a kezedbe

A vizek világa egy közepes méretű, fekvő, majdnem A4-es méretű, belül minden oldalán kedves színes illusztrációkkal díszített könyv.

A szövegek betűmérete jól olvasható, így a kisiskolások olvasás gyakorlásra is használhatják.

Lapozz bele

 

Szerintem…

…ez a könyv tökéletesen alkalmas arra, hogy mindent megtudjatok a tengeri élővilágról és annak védelméről. A szerző célja, hogy beszélgetésre és cselekvésre ösztönözze a gyerekeket és szüleiket. Ehhez a sok adat mellett konkrét ötleteket is ad.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, most meg is vásárolhatod. 🙂