Barion Pixel

Tudjuk jól, hogy a gyerekek a mindennapi események, apró pillanatok közben a legfogékonyabbak a környezettudatos szemléletre. Szülőként és pedagógusként ezeket a hétköznapi pillanatokat kell elcsípnünk, ilyenkor egyszerű és játékos formában taníthatjuk őket a fenntarthatóságra.

Gondoltad volna, hogy ehhez akár egy reggeliző tányér is többféle lehetőséget adhat? Ezt bizonyítják a Borbolyabolt termékei, amiket most te is megismerhetsz Durnea Bea, a vállalkozás megálmodója segítségével.

Mi vezetett a BorbolyaBolt megalapításához?

A BorbolyaBolt megszületése mögött nincs világmegváltó történet, még csak nem is kapcsolódik a szakmámhoz. Alapvetően kereskedelmi végzettséggel rendelkezem, amivel többnyire kizsigerelő munkahelyi tapasztalatokra sikerült szert tennem. Ennek szerettem volna véget vetni, kilépni a mókuskerékből. Mindössze az volt a kérdés, hogy miként.
Próbáltam az alapokból építkezni, végigvenni mi tudná tükrözni leginkább a személyiségem, mik azok az értékek, amelyek igazán lényegesek számomra. Vidéki lányként mindig is természetjáró voltam, ha tehettem minden időmet a szabadban töltöttem. Gyerekkorom óta fontosnak tartom a helyi értékek ápolását, azok megismertetését az emberekkel.
A BorbolyaBolt mindezeket együtt képviselve próbálja természetesebbé varázsolni mindazok otthonát, akik szimpatizálnak ezzel a szemléletmóddal.

Nézd meg a bemutatkozó filmet:

Kikből áll a csapat?

Velem együtt heten munkálkodunk a háttérben. Termékeink két remek erdélyi, és három hazai szakember keze munkája. Péter Attila készíti vidám gyerektányérjainkat, melyekre Haáz Sándor varázsolja rá a Borbolya logót. Kovács Péter műhelyében születnek egyedi esztergált portékáink, ezt követően Mezősi Szabolcs gravír mesterhez kerülnek. Továbbá néhány hónapja csapatunkban üdvözölhetjük Dvorácskó Szebasztiánt, akinek a kézműves vágódeszkáinkat és faragott evőeszközeinket köszönhetjük. Termékfotóink és egyéb tartalmaink egy nagyon kedves barátnőm, Somkuti Andrea munkája, melyben én is próbálok a segítségére lenni.

Kattints a képekre és nézd meg közelebbről ezeket a kedves állatformákat:

Miben különlegesek a ti konyhai fa termékeitek?

Nem gondolom, hogy az általunk készített termékek különlegesebbek lennének más fából készült portékáknál, mindössze felmértem a mai kor igényeit, és arra a következtetésre jutottam, hogy a jelenleg köztudatban élő fa konyhai háztartási eszközöknek új, modernebb külsőt kell kölcsönözni ahhoz, hogy labdába rúghassanak az egyébként is telített piacon.

Hogyan segíthetik ezek a termékek a gyerekek környezeti nevelését?

Egy kisgyermek számára szinte minden a játékon keresztül közelíthető meg. Ebből az alapgondolatból kiindulva készítettük el vidám formákból álló gyerektányér kínálatunkat, melyek segítségével játékos formában alakíthatjuk ki a környezettel kapcsolatos érzelmeket és támogathatjuk a felmerülő gondolatok kifejezését.

Hogyan segítitek még a vásárlóitok zöldülését?

Igyekszünk minél több platformon megjelenni és közös együttműködéseket kialakítani más kisvállalkozásokkal. Már több viszonteladóval büszkélkedhetünk országszerte, illetve Svájcban és Szlovákiában is van partnerünk. Nagyon boldog vagyok, hogy egyre nagyobb a kereslete a természetes anyagokból készült termékek iránt.
Gyakran szoktunk tematikus nyereményjátékokat indítani, például nemrégiben zárult két nyereményjátékunk is a Biopont Kft.-vel, melyek az egészséges táplálkozást hivatottak előtérbe helyezni.

Hol számoltok be az újdonságokról?

Az ehhez hasonló játékokról, az új termékekről és beszerzési helyekről is beszámolunk Instagram csatornánkon és Facebook oldalunkon, és szeretettel várunk minden érdeklődőt a Borbolyabolt webshopban.