Barion Pixel

Szereted a természetfilmeket? Akkor biztos ismered David Attenborough nevét is, hiszen hosszú évtizedek óta ő mutatja meg a világnak bolygónk titkait. Ismerd meg most az ő történetét, hogyan lett természettudós, a Föld védelmezője.

Kinek, hogyan olvasd?

María Isabel Sanchez Vegara: Kicsikből NAGYOK: David Attenborough című könyvét már 4 éves kortól bátran odaadhatod a gyerekeknek. A Kicsikből NAGYOK sorozat tagjaként ez a kötet a világ egyik legismertebb és legelkötelezettebb természettudósának az életébe segít bepillantani.

A színes oldalak és a rövid, oldalanként 1-2 mondatos szövegek lekötik a legkisebbeket is, az éppen olvasni tanuló gyerekeknek pedig tökéletes a könyv az önálló gyakorlásra.

Környezettudatosságra tanít

A könyv David Attenborough életét meséli el ez egészen kis korától napjainkig. Egy igazi példaképet ismerünk meg, aki már kicsi korában a növények, állatok és fosszíliák varászlatos világára volt kíváncsi. És ez az érdeklődése a mai napig kitart.

A kis David nem is sejtette, milyen hatással lesz bolygónk védelmére az, hogy 

  • a növényeket és állatokat a saját élőhelyükön szerette volna megfigyelni,
  • ezért sokat tanult a természetről,
  • majd egy tv műsorban különleges állatokat mutatott be a nézőknek,
  • aztán útra kelt, és a világot bejárva fotózta és filmezte az élőlényeket és
  • ma mindenkit arra buzdít, tegyünk együtt a természet megóvásáért.

Ebben különleges

A gyerekek szívesen hallgatják a felnőttek történeteit arról, hogyan lesz egy egyszerű, érdeklődő kisfiúból világszerte elismert tudós, mindenki által tisztelt természetvédő.

Ez a könyv egy igazi jó példát mutat a kicsinek arra, hogy ha nyitottak a természetre, a növények és állatok csodás világára, akkor akár belőlük is lehet a Föld védelmezője.

Hangolódj rá

A könyv gyönyörűen és részletesen illusztrált, színes oldalai megmutatják David életének fontosabb pillanatait. Mutatok két részletet, hogy te is lásd, mire számíthatsz:

„Mivel édesapja volt az ottani egyetem igazgatója, David a szüleivel és két testvérével az intézet campusán lakott. Tökéletes hely egy kíváncsi kisfiúnak!

 

Kicsikből NAGYOK: Jane Goodall
Kicsikből NAGYOK: Jane Goodall

„Bármerre jár, arra buzdít mindenkit, hogy védje a természetet, és hisz abban, hogy az ember képes megóvni a Földet.

Fogd a kezedbe

A Kicsikből NAGYOK: David Attenborough egy közepes méretű, kedves illusztrációkkal díszített, kemény táblás könyv. A betűméret jól látható, kisiskolások olvasás gyakorlására is használhatják a kiadványt.

Lapozz bele

 

Szerintem…

…ez a könyv felkelti az ovisok érdeklődését a növény- és állatvilág csodái iránt, és David Attenborough jó példája akár követendő minta lehet a számukra. David Attenborough segítségével a mai gyerekek is megismerik a természet kincseit, és a megszerzett tudás birtokában meg is fogják óvni azokat.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, most meg is vásárolhatod. 🙂