Barion Pixel

A legkönnyebben úgy tanulunk, ha a valóságban megtapasztalunk valamit. Te is gondolkodtál már azon, vajon tényleg újrahasznosulnak-e az általad gondosan szelektált dolgok? Most a saját szemeddel láthatod, mi történik a lámpahulladékokkal, miután a szelektív gyűjtőedénybe teszed azokat.

Izgalmas programmal készül az Electro-Coord Magyarország az idei Európai Hulladékcsökkentési Hétre. November 22-24. között három napra kinyitja kapuit az egyetlen hazai lámpahulladék újrahasznosító üzem. A nyílt napok lehetőséget kínálnak arra, hogy minél több látogató ismerje meg testközelből a világítástechnikai termékek teljes körforgásának folyamatát.

Ki vehet részt a programon?

A nyílt napokon az ország minden tájáról várják a látogatókat, iskolai csoportok és egyéni látogatók (családok, baráti társaságok) is jelentkezhetnek.

Hol van ez az üzem?

A hazai egyetlen fénycső újrahasznosító üzem Békés megyében, Mezőkovácsházán működik. Itt várják a látogatókat a program keretében.

Mi a program?

A helyszínen a következő programmal várják az érdeklődőket:

  • a látogatók egy rövid tájékoztató előadáson megismerik az Electro-Coord hulladék hasznosítási tevékenységét, a folyamat által kinyert anyagok felhasználását, majd
  • egy üzemlátogatás keretében a feldolgozási sorrendnek megfelelően szakmai kísérővel bejárják a teljes üzemegységet

Hogyan lehet jelentkezni?

A csoportok látogatásának megfelelő ütemezése érdekében a nyílt napokra előzetesen regisztrálni kell. A jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében fogadják be folyamatosan a fennmaradó szabad időpontokra.

A programra Sztankó Eszternél lehet jelentkezni az e.sztanko@electro-coord.hu címen vagy a (30) 222 2223 telefonszámon.

Az emailben a következő információkat érdemes megadni:

  • Email tárgya: Jelentkezés a nyílt napra
  • Hány fő érkezik?
  • November 22., 23. és 24. közül mikor szeretnének az üzembe látogatni?
  • Kapcsolattartó neve és email címe, telefonszáma, akivel a látogatás részleteit egyeztethetik?

Most mindent megtudhatsz a lámpahulladékokról. Lásd a saját szemeddel, hogyan történik a begyűjtés, raktározás, válogatás és az újrahasznosítás!

Mi az az Európai Hulladékcsökkentési Hét?

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű kampány minden évben a hulladékmegelőzés más-más aspektusára összpontosít. A 2021. november 20-28. között megrendezésre kerülő idei tematikus hét kiemelt témája a „körkörös közösségek”.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy megszólítsa az embereket, és rávilágítson a hulladékcsökkentés jelentőségére, illetve a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a megelőzésre, az újrahasználatra, valamint az újrafeldolgozásra.

Ennek a kampánynak a részeként rendezi meg az Electro-Coord Magyarország a nyílt napokat, mely során bemutatják a magyar világítástechnikai ipar jó gyakorlatát, a körforgásos gazdaság megvalósulását a magyar világítástechnikában.

Gyere és ismerd meg te is a valóságban, egy gyakorlati példán az ipari szimbiózist, a világítástechnikai ipar szereplőinek hatékony együttműködését a keletkező hulladékok, mint másodnyersanyagok felhasználására!