Barion Pixel

Gondolkodtál már azon, vajon mi történik a lábunk alatt, mélyen a talajban? Most egy kalandos utazásra indulhatsz a Föld középpontja felé!

Kinek, hogyan olvasd?

Charlotte Guillain: Talpam alatt a föld című könyvét 4 éves kortól már bátran lapozgathatjátok. A könyv az ovisokat egy különleges utazásra viszi a Föld rétegein át, egészen a bolygó középpontjáig, majd onnan vissza, hogy a végén ismét a felszínre bukkanjanak a másik féltekén.

A leporelló formában kiteríthető, lapozgatós könyv oldalai gazdagon illusztráltak, a rövid, pár mondatos érdekességek mellett kérdésekkel is segítik a szülőket abban, hogy együtt olvasva alaposan átbeszéljük a látottakat.

Környezettudatosságra tanít

A könyv oldalain a mélységbe haladva a természet csodás folyamatait figyelhetjük meg.

Megtudhatjuk, hogy a mélyben…

 • hogyan segítik a giliszták az újrahasznosítást
 • milyen élőlények laknak itt
 • milyen rétegei vannak a talajnak
 • hogy vezetik el a szennyvizet a tisztítótelepig
 • milyen talajrétegben halad a metró
 • milyen leletek segítik a régészek munkáját
 • mik azok az üledékes kőzetek
 • hogyan alakulnak és épülnek a barlangok
 • hogyan jött létre a kőszén és miért fogyhat el
 • hogyan alakultak ki a kristályok és a különböző kőzetek
 • milyen anyag van a Föld közepén

Ebben különleges

Az ovisok imádnak felfedezni és a legkönnyebben aktivitás közben tanulnak. A leporelló formában kihajtogatható könyv érdekessé teszi az olvasást, vizuálisan is átélhetővé válik a mélységbe süllyedés, majd a Föld túloldalán a felszínre jutás.

Hangolódj rá

A könyv gyönyörűen illusztrált, színes oldalai sok-sok aprósággal kötik le a gyerekeket. Mutatok két részletet, hogy te is lásd, mire számíthatsz:

„A földigiliszták a talajban kis alagutakat ásnak, fellazítják a földet, megkönnyítve ezzel a levegő és a víz áramlását. A giliszták az újrahasznosítás szakértői, hiszen a talajban található korhadt növényekkel táplálkoznak.

 

„Ha még egy kicsit mélyebbre hatolunk, a szennyvízcsatornába jutunk. Jobb, ha befogod az orrod, mert ide érkezik a piszkos víz, amikor leengeded a kádból fürdés után, vagy leöblíted a vécét.

Fogd a kezedbe

A Talpam alatt a föld egy nagy méretű, részletes illusztrációkkal díszített, kemény táblás leporelló könyv. A kötet borítója domború és csillogó részletekkel kelti fel a kicsik érdeklődését. Jó érzés kézbe venni és végigsimítani a borító felületét. A betűméret kellemesen olvasható, kisiskolások olvasás gyakorlására is használhatják a kiadványt.

Lapozz bele

 

Szerintem…

…ez a könyv a kicsik nagy kedvence lesz, szívesen hajtogatják ki a lapokat, hogy egyben láthassák a bolygó középpontjáig megtett utat. A különleges utazás közben fontos dolgokat tanulnak meg arról, milyen különleges természeti folyamatok zajlanak a lábunk alatt.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, most meg is vásárolhatod. 🙂