Barion Pixel
Akció!

A világ műanyag nélkül

1.690 Ft

Dela Kienle

Mi tartalmaz műanyagot, és hogyan korlátozhatjuk a használatát?

A műanyag-kérdés talán az egyik legismertebb környezeti probléma napjainkban. Sokszor hallunk róla, mégis keveset tudunk erről a speciális anyagról, amely hulladékként is különleges kezelést igényel. Ez a kis könyv most mindent megtanít a gyerekeknek a műanyagról.

6 éves kortól ajánlott.

Elfogyott

Fogkefék, széldzsekik, legókockák, joghurtos poharak...  Mai életünk szinte elképzelhetetlen a műanyag nélkül, amely hihetetlenül tartós anyag, mégis 40 százalékát csak egyszeri csomagolásra használjuk. Az emberiség évente 335 millió tonna műanyagot állít elő, ebből fejenként körülbelül 35 kilónyit azonnal kidobunk. Műanyagszemét borítja vízpartjainkat, amely közvetlenül a madarak, halak és egyéb vízi állatok, közvetve a saját életünket is veszélyezteti. A helyzet mára olyan súlyossá vált, hogy csak közvetlen környezetünkben – mondjuk a Duna bizonyos szakaszain – több műanyag morzsa található, mint kishal…
Hogyan alakult így, miért lett ekkora gond a műanyag szemét felhalmozódásából, és mit tehetünk a probléma megoldása érdekében? Ebben a könyvben számtalan fontos adatot találsz, és jó néhány könnyen megvalósítható ötletet a műanyag által okozott károk felszámolására, valamint arra, hogyan kerüld el a műanyagok felhasználását.

További információk

Tömeg 0,194 kg
Méretek 13,5 × 19 × 1 cm
Ajánlott

6 éves kortól

Adatok

Kemény kötés, 48 oldal

Fordító: Bán Zoltán András
Scolar Kiadó, 2020

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A világ műanyag nélkül” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük