Barion Pixel

Különleges játékkal jelentkezett az Open History csapata a 2021-es Beporzók Napján. 

Képzeld el a települést, ahol élsz, a beporzók szemével! A parkok, kertek terített asztalok, a betonnal nem tudsz mit kezdeni, az elhagyott padlások, korhadó fatörzsek és elhagyott rézsűk pedig lehetséges lakóhelyek. Ezt a helyzetet élheted át az Open History Print&play társasjátékával.

Milyen korú gyerekeknek szól?

A játék leírásában nem szerepel korhatár, de én mindenképp 6 éven felülieknek ajánlom, felnőtt segítséggel. A játékban 6 játszható beporzó faj és 2 játékmód vár benneteket.

Környezettudatosságra nevel

A játék célja, hogy a beporzók szemével lásd a lakóhelyed. Egész máshogy fest így a város.

A társasjátékban ezzel a szemmel építitek a várost – és közben beporzóként gyűjtögettek annyi eleséget, amennyit csak tudtok.

  • A virágok nektárt és virágport adnak táplálékul (és néhány faj az utódait is ezzel táplálja.)
  • Virágról virágra járva a rád ragadó virágport szállítod úgy, hogy talán észre sem veszed.
  • Ezzel beporzod, megtermékenyíted a virágokat. Beporzás nélkül nem nőne a paradicsom a balkonládában, nem lenne cseresznye az utcára lógó faágon, és nem lenne ősszel gesztenye a parkban.

 Itt látod a játék bemutató kisfilmjét:

Ebben különleges

Ezt a társasjátékot ingyen töltheted le, és otthon együtt készíthetitek el a gyerekekkel. Csak egy nyomtató, egy olló és pár otthoni mütyür kell hozzá, amit bábunak és eleségnek használsz.

A játék alkotói örömmel várják a visszajelzéseidet, tapasztalatodat. Ezzel hozzájárulhatsz egy igazán környezettudatos, szemléletformáló játék fejlesztéséhez.

Kattints a képre és már le is töltheted:

Ismerd meg a beporzókat

A tanulás akkor a legkönnyebb, ha játékos formában szereznek a gyerekek új ismereteket. Erre az itt bemutatott játék nagyon jól használható. Ha kisebbeknek is szeretnél a beporzókról mesélni, akkor A méhek világa című könyvet ajánlom. Ha pedig a legapróbbaknak keresel ilyen témájú játékot, akkor a PlanToys Méhkasok játéka tetszeni fog.

Kattints a képekre és ismerd meg ezeket a termékeket: