Barion Pixel

Elkészült a 2021-es Edison100 lista, és most itt a lehetőség, hogy te is segíts eldönteni, kié legyen a közönségdíj.

Ismerd meg a közösségi és szakmai jelölések alapján összeállított listát és szavazz a kedvenceidre!

Ez a program célja

Az Edison100 listán olyan innovatív és jövőbarát kezdeményezéseket találsz, amelyek óvodások és iskolások jövőben fontos tudását és készségeit fejlesztik, iskolai kereteken túl.

Arról, hogy a jelöltek közül kik kerüljenek fel a 100-as listára, egy szakmai közösség, az Edisonplatform dönt.

Az értékelés során keresik az újszerű témákat és megközelítéseket. Olyan módszertanokat szeretnének a listán megmutatni, ahol a jövő szempontjából kritikus tudást és képességeket fejlesztenek, valamint a jelöltek kezdeményezéseikkel valódi és hosszú távú hatás elérésére törekszenek.

Ismerd meg a jelölteket

Böngészd át a teljes listát ezen az oldalon és válassz, szerinted ki az, aki a leginnovatívabb módon készíti fel a gyerekeket a jövő kihívásaira!

Segíthetünk pár tippel?

A listán több témakörben találsz kiváló jelölteket, köztük a Fenntarthatóság témakörében több ismerőssel is találkozhatsz. Róluk már itt a honlapon is olvashattál, ezért arra biztatlak, szavazatoddal támogasd őket!

Kattints a képre és olvass még róluk.

Bábozd Zöldre az Otthonod!

 

Kalandozz Mimóval és Csipekkel: célunk, hogy mesékkel, játékkal, bábokkal, kreatív figurák tolmácsolásában jutassuk el a zöld gondolatokat az egészen fiatal gyermekekhez.

Mimó és Csipek mesekönyveit a Webáruházban is megvásárolhatod, de részletes könyvajánlókat is találsz ezeken a linkeken:

Klímanócskák

A Klímanócskák program célja az óvodás és kisiskolás korosztály klímatudatos szemléletmódjának fejlesztése, valamint a klímatudatosság adaptálása a hétköznapokba.

Erről a programról sok érdekességet megtudhatsz az „Egyre több klímanócska segíti környezetünk védelmét” interjúból.

Öko-Kuckó Oktatóterem és környezeti nevelési program

A pécsi Ökokuckóban azon dolgoznak, hogy fejlesszék a gyerekek készségeit, bővítsék ismereteiket a fenntarthatóság témában és a gyermekek segítségével hassanak a szüleikre, nagyszüleikre is, valamint pedagógusok környezeti nevelési munkáját is segítik.

Az Ökokuckóban folyó munkát is megismerheted a „Szemléletformálás a pécsi Öko-Kuckóban” interjúból.

Van már kedvenced?

Természetesen a többi témakörben is bőven találsz izgalmas kezdeményezéseket, köztük olyanokat is, amik valamilyen formában szintén kapcsolódnak a környezetvédelemhez is: kiviszik a gyerekeket a természetbe, állatokhoz kapcsolódnak vagy a természetről adnak új ismereteket.

Ha kedvet kaptál a szavazáshoz, akkor irány az nlc.hu EDISON100 szavazó oldala, ahol 2021. augusztus 29-ig várják a szavazatokat.